Σκι-αγραφώντας - Καραγιάννη, Κατερίνα
[Η παρούσα διάλεξη αφορά στο σχεδιασμό ενός χιονοδρομικού κέντρου στην Κυλλήνη Κορινθίας. Μέσα από αυτήν τη θεωρητική προσέγγιση διερευνάται μία στρατηγική επέμβασης στο τοπίο, που συνίσταται στον τρόπο παρέμβασης της Κυλλήνης, συνδυάζοντας τις ποιότητες του τοπίου με τις διαφορετικές υφές και εναλλαγές που παρουσιάζονται σε αυτό λόγω της ύπαρξης του χιονιού που μετατρέπει το βραχώδες ανάγλυφο σε μία ενιαία ομαλή επιφάνεια. Οι παράμετροι αυτής της στρατηγικής διευρύνονται με το δεδομένο ότι αναζητάται η συνύπαρξη δύο χρηστών με διαφορετικές εμπειρίες, οι οποίες συνιστούν και δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του χώρου. Σκέψεις και στοιχεία που αφορούν στη διαμόρφωση της παρέμβασης στο τοπίο συγκεντρώνονται από δύο χώρους της σύγχρονης τέχνης, το χώρο του θεάτρου και το χώρο της Land Art. ]