Μικρό αρχαιολογικό μουσείο στο δήμο Αχαρνών - Μπρέμπου, Μαρία
[Το υπό μελέτη οικόπεδο βρίσκεται στον Δήμο Αχαρνών στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου επί της οδού Φιλαδελφείας.Η οδός Φιλαδελφείας ήταν ο βασικός οδικός άξονας που ένωνε την περιοχή των Αχαρνών( Μενίδι) με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων πριν την διάνοιξη της Αττικής Οδού. Τμήμα του παραπάνω οικοπέδου καταλαμβάνει ο αρχαιολογικός χώρος στον οποίο βρίσκεται ο θολωτός μυκηναικός τάφος του 14ου π.χ αιώνα ο οποίος αποτέλεσε και την αφορμή για την διπλωματική μας εργασία. Ο τάφος διατηρείται σε άριστη κατάσταση και από το 2002 έτος κατά το οποίο συντηρήθηκε και έγινε πλέον επισκέψιμος από το κοινό, αποτελεί χώρο τέλεσης ενός σημαντικού εκπαιδευτικού προγράμματος από ομάδα αρχαιολόγων. Το πρόγραμμα έχει μέχρι στιγμής παρακολουθηθεί από εκατοντάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της Αττικής και πλέον ο χώρος έχει αποκτήσει υπερτοπική σημασία.. επίλυσή τους.]