Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών : επανάχρηση αποθήκης στο λιμάνι του Πειραιά - Ζαχαριάς, Αδριανός
[ Η στέγαση των «λαθρομεταναστών» είναι ένα άμεσα παροντικό ζήτημα. Η στέγαση στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπεριέχει ένα εύρος παροχών που δύναται να απαντήσει στους καθημερινούς κινδύνους που περιβάλλουν τους σύγχρονους νομαδικούς πληθυσμούς που κινούνται εντός, ορισμένων χωρικά, εδαφών του πλανήτη. Οι αρχές-νόμοι που έχουν θεσπίσει οι ιθαγενείς, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πλήττουν τους μετανάστες με τον τρόπο που εφαρμόζονται. Έτσι, αναφερόμενοι στη στέγαση περιλαμβάνουμε εντός αυτής την έννοια του καταφύγιου, της περίθαλψης, της σίτισης, της κοινωνικής και νομικής αποκατάστασης καθώς και της πολιτισμικής επαφής των σύγχρονων ταξιδευτών με ένα πρωτόγνωρο για αυτούς περιβάλλον.. σταθμό.]