Κέντρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και οικοτουρισμού στην Καλοσκοπή Φωκίδας - Χατζηπαναγιώτου, Χριστιάνα
[Πρόκειται για μια διπλωματική που εξετάζει τη σχέση μεταξύ κτιρίου και φυσικού περιβάλλοντος. Η επέμβαση βρίσκεται στην Καλοσκοπή της Φωκίδας. Μελετήθηκε ένα κέντρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης το οποίο θα στεγάσει τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Οίτης και ένα τμήμα έρευνας και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στον δρυμό. Το ακριβές σημείο του κτιρίου είναι ένα εγκαταλειμένο λατομείο εξαγωγής θραυστών υλικών. Προκειμένου να επαναποδοθεί ο χώρος στη φύση, χρησιμοποιήθηκαν τοίχοι αντιστήριξης για να κρατήσουν το χώμα στη θέση του και να φυτευτεί εκ νέου. Παράλληλα η δημιουργία μιας πορείας πεζών ενοποιεί την επέμβαση και ενισχύει τη σύνδεση του κτιρίου με τον δρόμο. Οι λειτουργίες του κτιρίου τοποθετούνται μέσα στη γη με τους τοίχους αντιστήριξης να διαμορφώνουν τις όψεις τους και διατάσσονται, κλιμακούμενοι καθ' ύψος, εκατέρωθεν του όγκου που αποτελεί την είσοδο και συγκεντρώνει την κύρια κίνηση. Ο όγκος αυτός διαφοροποιείται μορφολογικά προκειμένου να αποτελέσει ένα σημείο οπτικής έντασης και να σηματοδοτήσει το κτίριο.]