Αθλητισμός-αναψυχή-πράσινο : το παράδειγμα του Δήμου Μεταμόρφωσης - Τσόλια, Αιμιλία
[Σύμφωνα με ορισμένες απόψεις θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως διανύουμε μια περίοδο κάποιας διαφορετικής κοινωνικής επανάστασης, αυτής του ελευθέρου χρόνου. Όταν λέμε ελεύθερος χρόνος δεν εννοούμε ένα χρονικό διάστημα που κάποιος να μην κάνει τίποτα γιατί αυτό θα ήταν χαμένος χρόνος. Αναφερόμαστε στον χρόνο που μπορεί να αφιερώσει κάποιος στον εαυτό του με δημιουργική απασχόληση αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες εκδηλώσεις αναψυχής και άλλα παρόμοια. Και αυτό επεκτείνεται σε κάθε ηλικία. Στα μικρά παιδιά, στα μεγαλύτερα, στους εφήβους και στους ενήλικες, με τις δραστηριότητες που διαφέρουν κάθε φορά. Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος του ελευθέρου χρόνου τους στον κινηματογράφο και στην καφετέρια και λιγότερο στον αθλητισμό ή σε κάτι δημιουργικό. Παρόλα αυτά όλοι γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού τα οποία αφορούν σώμα και πνεύμα. Σ' αυτήν την εργασία επιχειρώ να προσεγγίσω τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου και το είδος εκείνο της αναψυχής που έχουν να κάνουν με κίνηση, δράση και ελεύθερο αθλητισμό..]