Κέντρο πολιτισμού στα Μέγαρα - Κοκκινιώτης, Ιωάννης
[Στην συγκεκριμένη διπλωματική εργασία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον σε ένα χώρο στο κέντρο της πόλης όπου ανήκει στον Ο.Σ.Ε και συνορεύει με την κεντρική πλατεία των Μεγάρων. Η επιθυμία ήταν να δημιουργηθεί ένα κέντρο πολιτισμού που θα εμπεριέχει κάποιες απαραίτητες λειτουργίες, ελλιπής μέχρι την στιγμή που μελετήσαμε την πόλη, και που θα χωροθετηθεί στο κέντρο της πόλης σε επαφή με την κεντρική πλατεία. Η βασική σκέψη ήταν να οριστεί το τέταρτο μέτωπο της πλατείας και των γειτονικών οικοδομικών τετραγώνων έτσι ώστε να οριστεί η πλατεία μέσω και του κέντρου πολιτισμού που δημιουργείται. Η συνθετική επιλογή ήταν η δημιουργία τριών κτηρίων, πάνω από τις γραμμές του τρένου ουσιαστικά δύο κτηρίων γέφυρες και ενός τρίτου. Στο αφενός δυτικό κτήριο εντάσσονται οι εξής λειτουργίες στο πρώτο επίπεδο (+6,00): η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με το πατάρι της ως αναγνωστήριο, το βεστιάριο, μια καφετέρια, τουαλέτες και πυρήνες κατακόρυφης κυκλοφορίας. Στο ανατολικό κτήριο συγκεντρώνονται οι εμπορικές στο ισόγειο, στο πρώτο επίπεδο (+3,00) το πνευματικό κέντρο, στο επόμενο επίπεδο.. το θέατρο.]