Το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς και η αειφόρος ανασυγκρότηση της Αθήνας - Κάτση, Στέλλα
[Η παρούσα εργασία, μέσα από τη μελέτη για την ανάπτυξη των μεγάλων μητροπολιτικών κέντρων και τις προκλήσεις που αυτές καλούνται να αντιμετωπίσουν κινούμενες σε μια κατεύθυνση αειφόρου ανάπτυξης, επισημαίνει τη συμβολή των μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς και κυρίως των σταθμών του ΜΕΤΡΟ στην ανασυγκρότηση της μητροπολιτική ςπεριοχής της Αθήνας.Στα κεφάλαια 1 και 2 της διάλεξης αναλύονται έννοιες όπως είναι αειφορία στον αστικό χώρο, η βιώσιμη κινητικότητα, η προσανατολισμένη στη δημόσια συγκοινωνία πολεοδομία, οι χρήσεις γης, η προσπελασιμότητατων σταθμών, κ.ά.. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη σημασία και τις επιπτώσεις των σταθμών του μετρό στα τρία επίπεδα της πόλης. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται ενισχύονται και από την προσωπική καταγραφή και μελέτη τριών σταθμών - κόμβων του μετρό: Φάληρο (ανταπόκριση με το Τραμ), Μοναστηράκι (ανταπόκριση της γραμμής 1 του Η.Σ.Α.Π. με τη γραμμή 3 του Μετρό), Νερατζιώτισσα (ανταπόκριση με τον Προαστιακό).