Μετασχηματισμοί του λιμανιού του Πειραιά - Κουτουνίδου, Μάρθα
[Το αντικείμενο της μελέτης αυτής είναι το λιμάνι του Πειραιά. Σαν λιμάνι του Πειραιά εννοείται ο γεωγραφικός τόπος που περιλαμβάνει το επιβατικό λιμάνι και το γύρω αστικό ιστό. Τα όρια δεν είναι αυστηρά ορισμένα και άλλοτε εισχωρούμε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο στον αστικό ιστό προκειμένου να κατανοήσουμε τις δομές του χώρου και τα χαρακτηριστικά του. Αναζητήσαμετο λιμάνι στην διάρκεια των αιώνων, στις εικαστικές τέχνες, στον κινηματογράφο και την μουσική. Το αναλύσαμε κοινωνιολογικά, πολεοδομικά και ιστορικά. Περιπλανηθήκαμε σε αυτό και έγινε μια προσπάθεια να ανιχνευτούν οι ιδιαίτερες ποιότητες του χώρου και οι κρυφές διαστάσεις της αρχιτεκτονικής όπως το φως, ο αέρας και ο ήχος.]