Σκιές - Σταθάκη, Ελένη
[Στην διάλεξη αυτή μελετήθηκε η αξία του φωτός και κυρίως της σκιάς. Της σκιάς που δημιουργείται από το φως και ανήκει σε αυτό. Η διάλεξη χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο γίνεται μια εισαγωγή στο φαινόμενοτης σκιάς και στο ρόλο της για την αποκάλυψη της μορφής και την μεταμόρφωση της στατικής αρχιτεκτονικής και όχι μόνο δημιουργίας. Η ανάγνωση της αλληλεξάρτησης φωτός και σκιάς σε ένα κτίριο είναι αυτή που δίνει βάθος και ποιότητα στην ερμηνεία του. Για το λόγο αυτό στα επόμενα δύο μέρη της διάλεξης αναλύονται η NotreDame De Haut του Le Corbusier και ο Παρθενώνας, δύο έργα απαράμιλλης αρχιτεκτονικής αλλά και γλυπτικής αξίας, στα οποία το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς έρχεται στο προσκήνιο.]