Άνθρωπος και κατοικία, γειτονιά και πόλη : πρόταση οικιστικής ανασυγκρότησης Ο.Τ. (οικοδομικού τετραγώνου) δίπλα στα ενετικά τείχη Ηρακλείου Αττικής - Στάη, Μαρία
[Μελέτη και έρευνα πάνω σε μια αυτογενή οικιστική ενότητα (στα όρια ενός οικοδομικού τετραγώνου) που καταλαμβάνει σήμερα τμήμα πρώην αρχαιολογικού χώρου δίπλα στα δυτικά ενετικά τείχη του Ηρακλείου Κρήτης. Η ιστορική της διάρθρωσης και η σημερινή της εικόνα ως νησίδα "αυθαιρέτων και φτωχών" κατοικιών μέσα στην πόλη με οδηγεί στη μελέτη ενός ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για την περιοχή με στόχο και γνώμονα τόσο την στεγαστική αποκατάσταση των κατοίκων της όσο και την αναδιάρθρωση/επανένταξή της στον συνεχώς εξελισσόμενο αστικό ιστό που την περιβάλλει. Σκοπός μου είναι να αποδώσω χώρους κατοίκησης (ιδιωτικούς-κοινόχρηστους) μέσα από την εκ των έσω μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης της γειτονιάς, σεβόμενη κύρια την ιστορία αυτής και των κατοίκων της.]