Νέες τάσεις στην κοινωνική κατοικία - Μαργιολάκης, Ευάγγελος.
[Η διάλεξη αυτή έχει σκοπό να «ανιχνεύσει» τις νέες τάσεις στην ευρωπαϊκή κοινωνική κατοικία, παρουσιάζοντας συγκροτήματα που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Κριτήρια της έρευνας είναι η κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, ο αστικός τους σχεδιασμός και στρατηγική, και τα χωρικά τους πρότυπα. Από το Άμστερνταμ αναλύθηκαν τα συγκροτήματα "Piraeus" και "whale", από το ανατολικό λιμάνι της πόλης, και το συγκρότημα "WoZoCo's". Στο Βερολίνο έγινε λόγος για το πρόγραμμα «Πόλεις του Νερού» και για συγκροτήματα των H.Hertzberger, W. Woeber, Lehrecke & Lehrecke, O. Steidle και Rausch & Willems. Από τη Βιέννη παρουσιάστηκαν τα προγράμματα της Vorgartenstrasse και της πόλης "Gasometer", ενώ έγινε αναφορά για το πρόγραμμα Sociopolis της Βαλένθια.. Ο παραλληλισμός με την ελληνική πραγματικότητα απέδειξε τα εντελώς διαφορετικά μεγέθη και δεδομένα, ενώ μία σειρά από στόχους προτάθηκαν για να επανακτήσει η κοινωνική κατοικία τον πρωταρχικό της ρόλο.]