Η νέα "μεταλλική" πραγματικότητα στην μεταολυμπιακή ελλάδα - Γκούμα, Αθηνά
[Το μέταλλο είναι ένα από τα βασικά οικοδομικά υλικά. Η πορεία του τις τελευταίες δεκαετίες και οι πρόσφατοι ολυμπιακοί αγώνες έγιναν το εφαλτήριο για προβληματισμό. Με λίγα λόγια στην διάλεξη αυτή μετά από μια μικρή αναδρομή στις μεταλλικές κατασκευές σε ολόκληρο τον κόσμο ακολουθεί εκτενή αναφορά σε τεχνολογικές καινοτομίες πάνω στον τρόπο κατασκευής, σε παραδείγματα στην Ελλάδα, ταξινόμηση τους σε κατηγορίες και εν τέλη ο συσχετισμός τους με παραδείγματα από την σύγχρονη Ελλάδα και τους ολυμπιακούς αγώνες. Κλείνοντας η διάλεξη τελειώνει με την διατύπωση κάποιων ερωτήσεων και με την απάντηση τους βάση των συμπερασμάτων που βγήκαν την εντριβή μας με το θέμα αυτό και από την εξαντλητική μελέτη. Η παρουσία διάλεξη αποτελεί ένα κείμενο για αυτούς που θα θελήσουν να πάρουν μία ιδέα πάνω στις μεταλλικές κατασκευές μπροστά στον συνεχώς αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο και σε μια περίοδο που οι εξελίξεις για την χώρα μας τρέχουν με γοργούς ρυθμούς.]