Αποτύπωση και κατασκευαστική ανάλυση του νοτίου περιβόλου της Ι. Μ. Οσίου Λουκά Βοιωτίας - Δημερούκη, Ειρήνη - Χριστίνα
[Η διάλεξη αυτήέχει ως αντικείμενο τα κτίρια του Νοτίου περιβόλου της Ι. Μ. Οσίου ΛουκάΒοιωτίας, συμπεριλαμβανομένης και της υπογειας κινστέρνας του μοναστηριού. Αρχικά υπάρχειμιααναδρομή στη ιστορία τηςΜονής, Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα κτίρατηςΜονής,συμπεριλαμβανομένων και των ναών τους, μαζί μεστοιχεία για τις επεμβάσεις που έχουν υποστεί και τιςοικοδομικές εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτά. Στο τρίτο και κύριο μέρος της εργασίας , με φωτογραφίες καισχέδια που πραγματοποιήθηκανμετά τηναποτύπωση των κτιρίων τουΝοτίου περιβόλου ,παρουσιάζεται η σημερινή τους κατάσταση και περιγράφονται τα οικοδομικάτους στοιχεία (τοιχοποπιία, στέγες, πατώματα κ.ο.κ). Τέλος παρατίθενται ορισμένασχόλια σχετικά με την οικοδομική εξέλιξη και τις οικοδομικές φάσεις του συγκεκριμένου τμήματοςτης Μονής.]