Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έρευνας - Σαραντοπούλου, Στεργία
[Η λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου βρίσκεται στα όρια των νομών Ηλείας και Αχαΐας και περιλαμβάνεται στο δάσος της Στροφυλιάς, ένα εκτεταμένο πευκοδάσος στη βορειοδυτική ακτή της Πελοποννήσου. Η οικολογική αξία του δάσους και των γειτονικών του υδροβιοτόπων, το κατατάσσει ανάμεσα στους δέκα σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας όπως ορίζονται από τη συνθήκη Ramsar. Σ΄ αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο, τόσο βιολογικά όσο και αισθητικά, τοπίο, εγκαθιστούμε μια ξύλινη πασσαλόπηκτη πλατφόρμα που φιλοξενεί ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μικρών ομάδων μαθητών και επιστημόνων. Επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια για ομαλή ένταξη της κατασκευής στο τοπίο και ταυτόχρονα μας απασχολεί ιδιαίτερα η μελέτη της χρήσης του ξύλου τόσο σαν δομικό υλικό όσο και σαν στοιχείο μορφοπλασίας. Επιμέρους συνθετικά αιτήματα του θέματος αποτελούν η οργάνωση των λειτουργιών σε πολύ περιορισμένους σε εμβαδόν χώρους καθώς και η αυτονομία της πλατφόρμας σε σχέση με τη συνεχή μεταβολή της στάθμης του υποκείμενων υδάτων.]