Μουσικές δομές στο χώρο - Σταύρου, Αριστομένης
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας με θέμα «μουσικές δομές στο χώρο» αποτελεί η μελέτη μιας αίθουσας συναυλιών και πολύτεχνων έργων (θέατρο, προβολές κτλ.) με έμφαση στην ηλεκτρονική (ή ηλεκτροακουστική ) μουσική και στην spatial music. Το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί μια ευέλικτη αίθουσα-«μουσικό εργαλείο» που θα επιτρέπει τον πειραματισμό με πιθανές διατάξεις των μουσικών καθώς και ένα σύστημα ηχείων που θα μπορεί να αναπαράγει ηχητικά περιβάλλοντα και πιστή εντύπωση της κίνησης του ήχου μέσα στον 3-διάστατο χώρο. Η κεντρική ιδέα της πρότασης βασίζεται στην δημιουργία μιας συνεχούς κυκλικής σκηνής που περικυκλώνει τον χώρο του ακροατηρίου-κοινού (αντίστροφη μορφή από αυτής της αρένας) και έναν μεταλλικό χωροδικτυωματικό σκελετό που σχηματίζει ημισφαίριο πάνω στον οποίο αναρτούνται τα ηχεία, οι προβολείς , τα φώτα, οι επιφάνειες προβολών, οι προβλεπόμενες ηχοδιαχυτικές (ηχοδιαχυτές schroeder) και ηχοαπορροφητικές επιφάνειες και πάνω στον οποίο στηρίζονται περιμετρικοί εξώστες και εξωτερικοί βοηθητικοί διάδρομοι. Οι επιφάνειες πληρώσεως της μεταλλικής.. μουσική.]