Το παιδικό μουσείο στο εργοστάσιο μολυβιών - Ανάγνου, Αγνή
[Σημαντικό βιομηχανικό κτίριο, λόγω της μοναδικότητας της λειτουργίας του είναι το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ» που βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα, στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την οδό Νάξου. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα ίχνη της προηγούμενης χρήσης. Το μολύβι μας ωθεί να επιστρέψουμε στην πρώτη επαφή με την γραφή, τη ζωγραφική και τη μάθηση. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτιστικό χώρο για το παιδί. Αναζητώντας τέτοιους χώρους, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι ένα παιδικό μουσείο ανταποκρίνεται πλήρως σ' αυτό το χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, με δεδομένη την ανάγκη του Ελαιώνα για χρήσεις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, η νέα χρήση θα συμμετέχει στην επιθυμητή αναβάθμιση της περιοχής. Στην Ελλάδα λειτουργεί μόνο ένα παιδικό μουσείο, στην Αθήνα, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.), το οποίο βρίσκεται στην οδό Κυδαθηναίων, στην περιοχή της Πλάκας. Λόγω των ποικίλων προβλημάτων του προτείνουμε την μεταφορά του στο «Ελληνικό Μολύβι». Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις βασικούς όγκους που στεγάζουν τον εκθεσιακό χώρο, τα γραφεία.. (hands on).]