Περισσός : απ' το σταθμό στο ρέμα - Παπαδόπουλος, Ιωάννης
[Η εργασία αποτελεί μια πρόταση ανάπλασης στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και πιο συγκεκριμμένα στην περιοχή του Περισσού και στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται απέναντι από τον ομώνυμο σταθμό ΗΣΑΠ και εκτείνεται στο δυτικό του τμήμα μέχρι το ίχνος του ρέματος του Ποδονίφτη, του ενός από τα δυο μεγάλα ρέματα της περιοχής. Με αφετηρία το υπαρκτό πρόβλημα στέγασης με τους οικίσκους σεισμοπλήκτων που φιλοξενούνται στο χώρο του οικοπέδου και με γνώμoνα τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, αποβιομηχάνισης, εισροής και ανάμειξης νέων χρήσεων στη συγκεκριμμένη περιοχή, η εργασία επιχειρεί στα πλαίσια μιας βιώσιμης πρότασης ανάπλασης σε καθαρά ρεαλιστική βάση να απαντήσει στην κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της συνοικίας, προτείνοντας την εμπορική αξιοποίηση του βόρειου τμήματος του οικοπέδου επί της λεωφόρου Ηρακλείου και του σταθμού ΗΣΑΠ, με την τοποθέτηση δυο μεγάλων κτιρίων γραφείων και τη δημιουργία ενός υπερτοπικού κέντρου που εκφράζεται με έναν μεγάλο κοινόχρηστο χώρο και εμπορικές χρήσεις και αναψυχή (πλατεία). Στο νότιο τμήμα προτείνονται δυο.. πάρκου.]