Πρότυπο εργοστάσιο ξύλινων επίπλων - Κωνσταντίνου, Θάλεια
[Το θέμα μας αφορά ένα πρότυπο εργοστάσιο ξύλινων επίπλων. Ο χαρακτηρισμός πρότυπο έγκειται στο ότι απευθύνεται σε έναν συνεταιρισμό επιπλοποιών, περιλαμβάνοντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και συνδυάζοντας την με άλλες λειτουργίες που την ενισχύουν. Σε επίπεδο χωροθέτησης, το οικόπεδο που επιλέχθηκε βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς κοντά στη διασταύρωσή της με τη λεωφόρο Κηφισού. Η πρόταση μας αφορά ένα σύμπλεγμα λειτουργιών με σκοπό την προώθηση των προϊόντων και γενικότερα τον τομέα τπυ επίπλου. Για το λόγο αυτό θεωρήσαμε σημαντικό να ενταχθεί στον αστικό ιστό. Άλλωστε η χρήση είναι χαμηλής όχλησης. Το κτιριολογικό πρόγραμμα όσον αφορά την παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει: αποθήκη πρώτων υλών, τμήμα επεξεργασίας ξύλου, βαφής και ταπετσαρίας, αποθήκη τελικού προϊόντος.. μπετόν.]