Σιδηροδρομικό κέντρο στο σταθμό Λαρίσης - Νιάγκου, Τζουλιάνα - Δήμητρα
[Το θέμα αυτής της διπλωματικής πραγματεύεται τη δημιουργία ενός νέου ενοποιημένου σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκονται οι κεντρικοί σταθμοί της πρωτεύουσας, Λαρίσης και Πελοποννήσου. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία διατηρεί ακόμη και σήμερα, χαμηλή σπουδαιότητα στο σύνολο των δικτύων επικοινωνίας, έχοντας δώσει την προτεραιότητα στην αυτοκινητιστική συγκοινωνία, δημόσια και ιδιωτική, πέραν εκείνης της αεροπορικής και της θαλάσσιας. Εν τούτοις, υπάρχουν ενδείξεις σήμερα, ότι αυτές οι επιλογές τείνουν να αλλάξουν. Ήδη συζητιούνται προγράμματα επέκτασης και ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου και διατυπώνονται σκέψεις κατασκευής νέων σταθμών. Ένα από τα μελλοντικά σχέδια των κρατικών φορέων είναι η δημιουργία ενός ενοποιημένου σιδηροδρομικού κέντρου για την περιοχή της Αθήνας, το οποίο θα είναι σε θέση να παραλάβει τον επιβατικό φόρτο της σιδηροδρομικής λειτουργίας μιας πόλης 5.000.000 κατοίκων και πλήθους επισκεπτών, όπως επίσης και να υποστηρίξει τις νέες τεχνολογίες στον τομέα.. σταθμό.]