Δημοτικό νηπιαγωγείο στον Άγιο Ελευθέριο - Αλεξανδρίδη, Μυρτώ
[Στόχος της εργασίας αυτής ήταν να μελετηθεί το κτίριο του νηπιαγωγείου μέσα στο συγκεκριμένο (πυκνοκατοικημένο και υποβαθμισμένο) περιβάλλον, στο περιβάλλον μιας Αθηναϊκής γειτονιάς που θεωρήσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τέτοιες χρήσεις. Έγινε προσπάθεια σε αυτόν τον «δύσκολο» χώρο να δοθούν κάποιες ποιότητες απαραίτητες για την ψυχολογική και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού αυτής της ηλικίας. Η εσωστρέφεια του κτιρίου υπήρξε όρος για την προστασία των δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται καθώς και η ομαλή μετάβαση από την κλίμακα των παρακείμενων πολυκατοικιών στην κλίμακα και τα μεγέθη του νηπιαγωγείου. Η Διπλωματική πραγματεύεται θέματα περιβαλλοντικής ψυχολογίας εξοικείωσης και ένταξης του παιδιού σε ένα «νέο», διευρυμένο κοινωνικά, περιβάλλον. Αυτή η βιβλιογραφική διερεύνηση οδήγησε στην δημιουργία κάποιων αρχών συγκρότησης του νηπιαγωγείου, οι οποίες πέρασαν σε όλες τις κλίμακες της επεξεργασίας της μελέτης. Σε αυτή την λογική διερευνήθηκε και η σχέση της λειτουργίας και της κλίμακας του σταθμού με την γειτονιά, αλλά και τα θέματα μικροκλίμακας &υλικών.]