Αποδράσεις ελεύθερου χρόνου σε αστικό τοπίο : Πεδίον του Άρεως - Στασινοπούλου, Αναστασία
[Η σημερινή κατάσταση του Πεδίου του Άρεως φέρει την εικόνα εγκατάλειψης και έλλειψης εκσυγχρονισμού με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Φιλοξενεί περιορισμένες δραστηριότητες και μάλιστα με όχι ικανοποιητικό τρόπο, έχει απαρχαιωμένη υποδομή, ελλιπή εξοπλισμό, καθώς και προβλήματα ασφάλειας. Δεν αποτελεί χώρο εκτόνωσης και φυσικής / παιδικής αναψυχής, δεν είναι ισχυρός τόπος συνάθροισης, κοινωνικών ανταλλαγών και επικοινωνίας. Η σημερινή ανάγνωση του αρχικού σχεδιασμού του Πεδίου του Άρεως, ο τρόπος που υλοποιήθηκε, η εξέλιξη του δομημένου περιβάλλοντος, οι αλλαγές που σημειώθηκαν στον πολεοδομικό ιστό και τις λειτουργίες του, η επί πολλά έτη εγκατάλειψή του συγκροτούν την εικόνα ενός χώρου πρασίνου εσωστρεφούς, με ελλιπή ή αναχρονιστική σύνδεση με το περιβάλλον, υποτυπώδη λειτουργία, ισοπεδωτική λογική στις επί μέρους ενότητες, μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό, ενός χώρου ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες που καλείται να καλύψει ένα πάρκο. Η κατάσταση αυτή τείνει να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο.. αναψυχή.]