Μικρό ναυπηγείο και σχολή ξυλοναυπηγικής στην Ερμούπολη Σύρου - Πετειναρέλης, Αλέξανδρος
[Μικρό ναυπηγείο και σχολή ξυλοναυπηγικής στη Σύρο Η επιλογή του θέματος έγινε με βάση το γεγονός ότι η ξυλοναυπηγική τέχνη έχει επιβιώσει από την αρχαιότητα στην Ελλάδα παρά τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη χώρα και ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ αποτελεί παραδοσιακή τέχνη δεν διδάσκεται ώστε να συνεχιστεί αυτή η παράδοση. Μία συνέχεια που θα έχει σαν σκοπό όχι μόνο τη μνήμη και διατήρηση αυτής της τέχνης αλλά παράλληλα και την εξέλιξή της. Η επιλογή της Σύρου σαν τοποθεσία έγινε αφού η τέχνη της ξυλοναυπηγικής έχει ακμάσει και εξελιχθεί σε αυτό το νησί και συνεχίζει ακόμα να εξασκείται από παλαιούς αλλά και νέους ναυπηγούς. Κτιριολογικό πρόγραμμα Ναυπηγείο για την κατασκευή σκαφών έως και 16 μέτρα. Σύνολο 650 τ.μ. Σχολή ξυλοναυπηγικής 15-25 ατόμων ανά έτος για σκάφη έως και 8 μέτρα. Σύνολο 1165 τ.μ. Διαμονή φοιτητών Σύνολο 604 τ.μ. Έκθεση ξυλοναυπηγικής 120 τ.μ. Στην αρχή του θέματος έπρεπε να ξεκαθαριστεί ποια από τα υπάρχοντα κτίρια του οικοπέδου θα διατηρηθούν και γιατί. Σκοπός είναι τα κτίρια που διατηρούνται να.. Ερμούπολης.]