Δίκτυο κοινωνικών δομών υποδοχής και στήριξης αστέγων στο δήμο της Αθήνας - Σαμουρέλη, Δέσποινα
[Η διπλωματική εργασία ασχολείται με το ζήτημα των αστέγων και με τον τρόπο που η αρχιτεκτονική μπορεί να προσφέρει μια λύση. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζεται το πρόβλημα, ορίζεται το προφίλ των αστέγων και αναδεικνύεται το μέγεθος και οι πραγματικές του διαστάσεις, τόσο σε διεθνές, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παρουσιάζεται η διεθνής εμπειρία, αναπτύσσεται η ιδεολογία αντιμετώπισης, το νομοθετικό πλαίσιο και αναλύονται οι βασικές κοινωνικές δομές υποστήριξης που έχουν αναπτυχθεί από διάφορους φορείς.. Σε αυτό το σημείο, γίνεται η αρχιτεκτονική σύνθεση και ανάλυση ενός ξενώνα, ενός κέντρου υποδοχής και ενός κέντρου στήριξης.]