Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων : πάρκο παιχνιδιού στο Νέο Ηράκλειο - Γαλάζιου, Θεοδώρα
[Το θέμα αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η διαμόρφωση ενός πάρκου πρασίνου στο Νέο Ηράκλειο. Παράλληλα σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χώρο παιχνιδιού για παιδιά. Σα θέμα του παιχνιδιού επιλέξαμε το παραμύθι του Carol Lewis: «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Ο συγκεκριμένος χώρος καλύπτει μία επιφάνεια 27 στρεμμάτων και είναι γνωστός ως κτήμα Φιξ. Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος για την περιοχή, καθώς η επιφάνειά του είναι κατάφυτη. Επίσης γύρω από αυτόν είχε εξελιχθεί ο πρώτος οικισμός της περιοχής, από τους Βαυαρούς ακόλουθους του Όθωνα που έφτιαξαν τις εξοχικές κατοικίες τους στο σημείο αυτό.. παιχνιδιού οι οποίες αναφέρονται χωρικά και με μεταφορικό τρόπο στις περιπέτειες της Αλίκης μέσα στη Χώρα των Θαυμάτων. Το παιχνίδι έχει τα στοιχεία της παρατήρησης, της σωματικής εκτόνωσης και της κοινωνικής συναναστροφής.]