Παράσιτα στρατηγικής στο δημόσιο χώρο - Μεζαρή, Μελίνα
[Στην παρούσα εργασία επιχειρείται η παρασιτική μεταφορά στην αρχιτεκτονική. Ο όρος "παράσιτο" αποκτά πιο συγκεκριμένη σημασία και αναφέρεται σε κατασκευές μικρής κλίμακας που τοποθετούνται βάσει στρατηγικής, για την επίτευξη ενός στόχου. Οι παρασιτικές κατασκευές αποτελούν εργαλεία για αστική ανάπτυξη και συνδέονται με μία σχεδιαστική στρατηγική. Κινητές επί το πλείστον αρχιτεκτονικές μονάδες, σχεδιάζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χώρος εγκατάστασης και αναπτύσσουν εφήμερους δεσμούς με αυτόν. Το ενδιαφέρον εδώ επικεντρώνεται σε παρασιτικές κατασκευές που τοποθετούνται στο δημόσιο χώρο, προς επαναπροσδιορισμό και ανανέωση αυτού. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν _ανάμεσα σε άλλα, τα παράσιτα που είναι εξοπλισμένα με ψηφιακά μέσα, η παρουσία των οποίων μπορεί να ενισχύσει συμπεριφορές στη δημόσια σφαίρα και να δημιουργήσει νέου τύπου ανθρώπινες συναλλαγές. Η ιδέα των παρασίτων στρατηγικής βρίσκεται σε εξέλιξη με πολλές δυνατότητες για πειραματισμούς. Τα παραδείγματα που αναφέρονται αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό μέρος ενός συνόλου κινήσεων.]