Από την ελιά στο λάδι : συγκρότημα ελαιοτριβείου στη Φωκίδα - Βαστάκη, Αγγελική
[Η μελέτη μας αφορά τη δημιουργία ενός συγκροτήματος ελαιοτριβείου στο Ν. Φωκίδος, στον οικισμό Μαραθιά. Ουσιαστικά θέλαμε να μελετήσουμε την ένταξη ενός μικρού βιομηχανικού κτιρίου μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον και κοντά σε ένα παραδοσιακό οικισμό. Αρχικό σενάριο της σύνθεσης μας ήταν η δημιουργία ενός ελαιοτριβείου για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής δεδομένου ότι στον οικισμό τα τρία προηγούμενα ελαιοτριβεία έκλεισαν λόγω της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλούσαν.. το συγκρότημα να λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.]