Εναλλακτικός τουρισμός στα στενά του Αχέροντα - Παπαστεργίου, Ευαγγελία
[Από τον νομό Θεσπρωτίας, στην περιοχή της Παραμυθιάς, πηγάζει ο ποταμός Αχέροντας, ένα ποτάμι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μυθολογική αλλά και τουριστική σκοπιά. Το σημείο των πηγών του βρίσκεται στο χωριό Γλυκή, στα Στενά του Αχέροντα, και αποτελεί ήδη πόλο έλξης τουριστών, κυρίως από το εξωτερικό. Στη διπλωματική εργασία που διεξήχθη με τίτλο «Εναλλακτικός τουρισμός στα Στενά του Αχέροντα», προτείνεται η δημιουργία ενός camping, σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες, εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι το Rafting, η ιππασία, trekking, διάσχιση του φαραγγιού που βρίσκεται σε απόσταση κοντινή στην περιοχή (canyoning). Ο επισκέπτης μέσα στον χώρο αυτό έχει τη δυνατότητα να έρθει κοντά στη φύση, να κατανοήσει το μεγαλείο της και να ζήσει πιο απελευθερωμένος. Στη λύση προτείνεται η δημιουργία χώρων για σκηνές και τροχόσπιτα, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενοποιούνται σε κάποιες θέσεις, σε περιπτώσεις που θέλουν να μείνουν κοντά δύο παρέες. Στη αρχή κάθε ζώνης σκηνών υπάρχει ξύλινη κατασκευή με ντους, wc και μικρή κουζίνα με πλυντήριο ρούχων. Επίσης, στα 35 στρέμματα της.. άσκηση.]