Θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης στα Ιωάννινα - Γιωργαλλή, Μελίνα
[Η απεξάρτηση διαρκεί διαρκεί περίπου 12 μήνες και αποτελεί το κατεξοχήν στάδιο της θεραπείας. Οι θεραπευτικές κοινότητες διακρίνονται σε κοινότητες διαμονής ή εξωτερικής ημερησίας παρακολούθησης ("ανοιχτές"). Η χρήση ουσιών από τα εξαρτημένα άτομα αποτελεί συνήθως το σύμπτωμα βαθύτερων προβλημάτων ψυχολογικής, διαπροσωπικής ή κοινωνικής προέλευσης. Το άτομο χρησιμοποιεί τις ουσίες για να νιώσει καλά ή απλώς φυσιολογικά. Για τα εξαρτημένα άτομα η ανάγκηνα εξασφαλίσουν τις ουσίες.. στα Ιωάννινα.]