Από την προσφυγική κατοικία του χθες στη φοιτητική κατοικία του σήμερα, Άγιος Ιωάννης, Ρέντη - Αναλυτή, Βασιλική
[Θέμα της διπλωματικής μου εργασίας ήταν η αλλαγή της χρήσης των προσφυγικών πολυκατοικιών στην κεντρική πλατεία του Ρέντη, σε φοιτητική κατοικία. Το συγκρότημα, βρίσκεται σε άμεση σχέση με την πλατεία. Προτείνεται κατάργηση της οδού Αγ. Ιωάννη. Στη θέση των 2 παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων που βρίσκονται μπροστά από τα συγκροτήματα προτείνεται κατασκευή κτιρίου που για τις πιο «δημόσιες» χρήσεις της φοιτητικής κατοικίας. Το τμήμα της πλατείας που βρίσκεται μπροστά από αυτό το κτίριο «βυθίζεται» στο -2.60, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα διαχωρισμό του επιπέδου αυτού που είναι πιο άμεσα συνδεδεμένο με την εστία, και της άλλης ζώνης που περιλαμβάνει την εκκλησία. Κύριος άξονας της περιοχής είναι ο πεζόδρομος Κύπρου. Στην απόληξη του άξονα αυτού βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό κτίριο, το οποίο προτείνεται να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο και μουσείο ιστορίας της πόλης. Προτείνεται η υποβάθμιση της οδού Κύπρου, σε συνάρτηση με τη βύθιση της πλατείας, η οποία ξεκινάει από το -2.60 και φτάνει στο τέλος της στο +0.00. Έτσι εξακολουθούμε να έχουμε.. χρήσεων.]