Αρχιτεκτονική μέλη και μνημεία : ..μετανάστες σε αρχαιολογικά μουσεία - Σεπετά, Πετρούλα Χριστίνα
[To Αρχιτεκτονικό έργο αποτυπώνει επάνω του τόσα πολλά στοιχεία ~κοινωνικά, θρησκευτικά, αισθητικά και τεχνολογικά~ που μπορεί να αποτελέσει την πληρέστερη εικόνα της εποχής που αντιπροσωπεύει. Εντούτοις, μπορεί να βρει το χώρο του στο στενό χώρο του Μουσείου; Αν ναι, κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιες παραδοχές; Τα Μουσεία που αναλύουμε είναι γνωστά Μουσεία έκθεσης αρχιτεκτονικών μελών και μνημείων. Αυτά είναι: το Metropolitan Museum στη Νέα Υόρκη, το Pergamon Museum στο Βερολίνο, το Ephesus Museum στη Βιέννη, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και το Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα. Μέσα από αυτά γίνεται η παρατήρηση και ο προβληματισμός σχετικά με τον τρόπο έκθεσης. Η διάλεξη αυτή πραγματεύεται τη σχέση Mουσείου και αρχιτεκτονικού μέλους ή μνημείου από την αρχαιότητα.. Και τελικά αν θα πρέπει το μουσειακό κέλυφος να περιβάλλει τον τόπο και όχι το μέλος ή το μνημείο ξεχωριστά, επιτυγχάνοντας μια συνολική εικόνα αρχιτεκτονικής δημιουργίας.]