Κέντρο δημιουργικών δραστηριοτήτων στο περιβαλλοντικό πάρκο "Πύργο Βασιλίσσης" - Ανδρέου, Γεωργία
[Η διπλωματική μας εργασία αναφέρεται στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με το τοπωνύμιο "Πύργος Βασιλίσσης" που βρίσκεται στο δυτικό μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής και ειδικότερα οριοθετείται αυστηρά από τις λεωφόρους Φυλής και Δημοκρατίας. Το 1830 η έκταση αυτή αποτελούσε πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο ως κτήμα Βασιλίσσης Αμαλίας. Το 1992 παραχωρήθηκε στον Οργανισμό Αθηνών για την ανάδειξή του ως Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Σήμερα ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ιλίου. Στο εσωτερικό και στα όρια του πάρκου χωροθετούνται διάφορα ιδρύματα, καθώς και ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις στο μέτωπο της λεωφόρου Δημοκρατίας.. Η σύνθεση του Κέντρου Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στηρίχθηκε στην ιδέα ενός περιπάτου, μιας καθαρής κίνησης η οποία θα εμπεριέχεται σ' ένα καθαρό σχήμα με συγκεντρωμένη ύλη που παίρνει τη μορφή σφήνας.]