Αποσυνδέοντας στην πόλη - Κατσίκης, Νικόλαος
[H πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η σύγχρονη αστική συνθήκη θα μπορούσε να αναλυθεί στη βάση σχέσεων και διαδικασιών, παρά αντικειμένων και μορφών, ξεπερνώντας τη δέσμευση της ιεραρχημένης κλίμακας και της σχέσης αιτίου-αποτελέσματος. Τόσο οι κοινωνικοοικονομικές διεργασίες όσο και η χωρική τους έκφραση μπορούν να αναχθούν στη λογική πολλαπλών αλληλεπιδρώντων δικτύων. Mέσα από την παρούσα εργασία, επιχειρείται μια ανάγνωση της αστικής συνθήκης, μέσω της μελέτης μιας σειράς μετασχηματισμών που μπορούν να αναχθούν στη λογική της δομής του δικτύου, η οποία διαρθρώνεται σε πέντε μέρη..Τέλος παρατίθενται μια σειρά από συμπεράσματα, προοπτικές και κατευθύνσεις και επιχειρείται μία ανάγνωση της αστικής κατάστασης με βάση το πρότυπο της μετάπολης.]