Συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στη Νάξο - Κουφιδάκη, Ιωάννα
[Υπάρχουν 5επιμέρους συγκροτήματα που αποτελούν το οικιστικό σύνολο και τα οποία αναπτύσσονται στην περίμετρο του οικοπέδου. Κάθε ένα από αυτά αποτελείται από 3 με 4 κατοικίες, οι οποίες εξυπηρετούν διαφορετικό αριθμό ατόμων. Βασικό μέλημα μου ήταν η εξομάλυνση των υψομετρικών διαφορών και η εκμετάλλευση αυτών όσον αφορά την ένταξη των κατοικιών και τη διαμόρφωση αυτών. Ταυτόχρονα, ήθελα κάθε συγκρότημα να αποτελεί μία ξεχωριστή μονάδα που να μην περιορίζει τη θέα και δημιουργεί εμπόδιο στο συγκρότημα που βρίσκεται πίσω. Η κατοικία αποτελείται από δύο κύτταρα, τα οποία ακολουθούν ένα κάναβο. Το ένα αποτελεί το χώρο διημέρευσης και το άλλο χώρο ύπνου, ο οποίος όμως αυξάνεται και αλλάζει ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Ο τύπος της κατοικίας δημιουργείται ανάλογα με τον αριθμό ατόμων που καλείται να στεγάσει. Η σύνδεση των δύο αυτών κυττάρων - μορφών γίνεται μέσω αυλής της οποίας τα όρια είναι σαφή και ξεκάθαρα. Η αυλή είναι ένα οργανικό καμμάτι, ένα δυνατό στοιχείο, ένας χώρος όπου περνάς το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.. μπαρ.]