Επέκταση δημαρχείου και πολιτιστικός χώρος στο δήμο Βουλιαγμένης - Δούλης, Αθανάσιος
[Το οικόπεδο βρίσκεται στο σημείο που συναντά η λεωφόρος Ποσειδώνος την ακτή του ΕΟΤ της Βουλιαγμένης. Έχει έκταση 14 στρέμματα, Σ.Δ. 1 και κάλυψη 0.4. Στο οικόπεδο υπάρχει το δημαρχείο της Βουλιαγμένης, το οποίο χτίστηκε το 1972 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ηλία Παπαγιαννόπουλου. Η σύνθεση των χώρων εντοπίζεται ανάμεσα σε δύο τοίχους και το δώμα, το οποίο προεξέχει και διαμορφώνεται με κοίλη επιφάνεια. Εσωτερικά υπάρχει ένας χώρος διπλού ύψους, που συνδυάζεται με την υποδοχή και κάποια γραφεία στον όροφο. Τα υλικά κατασκευής είναι: ανεπίχριστο οπλισμένο σκυρόδεμα, αδρός νησιώτικος σοβάς, πλάκες Πηλίου, χρώμα και σίδηρος. Με την πάροδο του χρόνου οι λειτουργίες αυξήθηκαν και οι απαιτήσεις για περισσότερους γραφειακούς χώρους οδήγησαν στο κλείσιμο του παταριού με μεταλλική κατασκευή. Αυτό είναι και το θέμα της διπλωματικής εργασίας: ο σχεδιασμός των νέων απαιτούμενων χώρων.. Ή η επέκταση και το πολιτιστικό κέντρο κινούνται στο ρυθμό που παίζει το υπάρχων.]