Λέσχη φίλων του κινηματογράφου στην Αθήνα - Κούλης, Σταύρος
[Η διπλωματική αυτή εργασία με τίτλο «Λέσχη Φίλων του Κινηματογράφου στην Αθήνα» αποτελεί την μελέτη για ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης, που περιλαμβάνει εκτός από μία μικρή σχετικά κινηματογραφική αίθουσα ανοικτή στο κοινό, τις εγκαταστάσεις μίας λέσχης ατόμων που μοιράζονται το ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο. Κατά συνέπεια το κτήριο αυτό παρουσιάζει ένα διττό χαρακτήρα σε σχέση με τον προσδιορισμό του ως δημόσιο ή ιδιωτικό. Η ιδιαιτερότητα αυτή σχετίζεται με τον ευρύτερο προβληματισμό που βρίσκεται πίσω από την συγκεκριμένη μελέτη και είναι κατά κάποιο τρόπο μία διερεύνηση με αρχιτεκτονικούς όρους της σχέσης ανάμεσα στο «δημόσιο» και το «ιδιωτικό», στο πλαίσιο ενός οργανισμού που -εξ΄ορισμού- προϋποθέτει για να λειτουργήσει την συνύπαρξη τους. Αρχικά επιχειρήθηκε μία οριοθέτηση της έννοιας της ιδιωτικότητας με τη μορφή που αυτή εμφανίζεται στη σύγχρονη πόλη, καθώς και της δυναμικής που αναπτύσσουν με αυτή μέσω των χωρικών τους εκδηλώσεων τα δύο συστατικά στοιχεία του θέματος, ο Κινηματογράφος και η Λέσχη. Η επιλογή της θέσης του οικοπέδου.. περιβάλλον.]