Κόμβος Α11 : σχεδιάζοντας ένα περιβάλλον κινητικότητας - Όκκα, Πανωραία
[Η εργασία «κόμβος Α11 / σχεδιάζοντας ένα περιβάλλον κινητικότητας» πραγματεύεται τη δημιουργία ενός διαδραστικού περιβάλλοντος κίνησης στην περιοχή του κόμβου Κηφισίας και Αττικής οδού. Αφορμή για την επιλογή του αποτέλεσε η αναγνώριση της αυξανόμενης σημασίας τέτοιων στρατηγικών κόμβων-πυκνωτών για την υπό διαμόρφωση αστική συνθήκη και η αναζήτηση της δυνατότητας σχεδιασμού ενός νέου τύπου δημόσιου χώρου άμεσα συνδεδεμένου με την κινητικότητα, την πολυσυνδεσιμότητα και την πολυεπίπεδη δυνατότητα πρόσβασης. Αξιοποιώντας την ανάλυση της γεωμετρίας των ροών στο χώρο και τα τοπολογικά χαρακτηριστικά την πλεξούδας, η λύση επιχειρεί να συνδυάσει περιοχές διαβαθμισμένης [ως προ της ταχύτητα] κίνησης με περιοχές χρήσεων [σχετικών με περιοχές μετεπιβίβασης] συνδέοντας μετρό, προαστιακό λεωφορεία και χώρο στάθμευσης, μέσω ενός περιβάλλοντος που θα προτείνει διαδραστικές συμπεριφορές και θα αποτελεί όχι ένα στείρο κόμβο αλλά ένα κανονικό δημόσιο χώρο με κοινωνικά γνωρίσματα.]