Luigi Snozzi : μία διαδρομή στο Monte Carasso - Πιπιλή, Αικατερίνη
[Μέσα στο πολύμορφο πλαίσιο της ιστορίας της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα, το δικό μας ενδιαφέρον εστιάστηκε στην σχέση αρχιτεκτονικής στην πόλη και αρχιτεκτονική στο χωριό, στη σχέση τοπικού και διεθνούς, ένταξης και διατήρησης της ποικιλομορφίας κάθε περιοχής, το νέο και το παλιό, η ιστορία και το σήμερα, οδηγώντας μας σε μια διερεύνηση για όλα αυτά τα ζητήματα. Η αναζήτηση χειρισμών για όλα αυτά τα θέματα, μας οδήγησε στην μελέτη του έργου του αρχιτέκτονα Luigi Snozzi, προσπαθώντας να καταλάβουμε την ευρύτερη σχέση του με την μοντέρνα αρχιτεκτονική αλλά και με τον τοπικισμό της σύγχρονης Ελβετίας και συγκεκριμένα μιας περιοχής αυτής, του Monte Carasso. Μια διαδρομή στο Monte Carasso μέσα από μια πορεία αναγνώρισης του γενικότερου πλαισίου της μοντέρνας αρχιτεκτονικής μελετώντας τις επιρροές και τα γενικότερα χαρακτηριστικά που διέπουν την αρχιτεκτονική του και με ποιο τρόπο εφαρμόζονται στην περιοχή μελέτης. Μια ξενάγηση στις επεμβάσεις που χάραξαν την πορεία εξέλιξης στο Monte Carasso.]