Τεχνητός φωτισμός στην αρχιτεκτονική : φωτισμός μνημείων - Παπακαμμένου, Βασιλική
[Σκοπός της έρευνας είναι να εξεταστεί ο τεχνητός φωτισμός, σε τομείς τέτοιους, ώστε να επιτευχθεί υψηλή οπτική ποιότητα και άνεση στους χώρους ενός κτιρίου για τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν. Για να καταστεί αυτό εφικτό, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες που επηρεάζουν το φως, αλλά και οι προδιαγραφές που πρέπει να υπάρχουν ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο χώρος ως προς τον τεχνητό φωτισμό. Ιδιαίτερα, ερευνάται η δυνατότητα ένταξης του ηλεκτροφωτισμού στην αρχιτεκτονική σύνθεση με στόχο τον φωτισμό του κτιρίου, έτσι ώστε να φαίνεται η πόλη ελκυστική ακόμα και το βράδυ. Μετά την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού, οι άνθρωποι, άρα και τα κτίρια 'ζουν' και τη νύχτα.. Τέλος, στην έρευνα παρουσιάζονται κάποια μνημεία της πόλης της Αθήνας και γίνεται κάποια εκτίμηση ως προς το φωτιστικό τους αποτέλεσμα, με σκοπό την τεκμηρίωση της παραπάνω ανάλυσης της μελέτης.]