Διαδικασίες κοινωνικού και χωρικού μετασχηματισμού. Περίπτωση της Νίκαιας - Τούση, Ευγενία
[Η εργασία αυτή ασχολείται με τις διαδικασίες κοινωνικού και χωρικού μετασχηματισμού που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Νίκαιας και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Το έναυσμα για αυτήν την εργασία ήταν μία παρατήρηση στο χώρο: αν περιπλανηθεί κανείς στις διάφορες περιοχές της Νίκαιας, θα παρατηρήσε έντονες κοινονικο-οικονομικές ανισότητες στον τομέα της στέγασης. Λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός ότι η περιοχή αυτή συγκροτήθηκε αρχικά ως προσφυγικός συνοικισμός, υποθέτουμε ότι αυτή η διαφοροποίηση και εξέλιξη στις συνθήκες στέγασης, αποτελεί προϊόν κοινωνικο-χωρικών μετασχηματισμών.. Διαμορφώνεται έτσι μία υπόθεση εργασίας με στόχο να δοθούν κάποιες ερμηνείες για την υπάρχουσα κατάσταση, η οποία σχετίζεται με τον τρόπο ανάπτυξης των αστικών κέντρων στην Ελλάδα.]