Το αεροσκάφος ως αρχιτεκτονικό γεγονός - Ψαρολογάκη, Ευαγγελία
[Η ζωγραφική απεικόνιση του αεροπλάνου και του ουρανού, είναι αποκαλυπτική. Το ασαφές «κενό» του ουρανού, προσδιορίζεται. Γίνεται συγκεκριμένο. Αποτελεί το οργανικό περιβάλλον του αεροσκάφους, του οποίου η κίνηση μέσα στην εικόνα, καθορίζεται με σχεδιαστική ευστάθεια, σα να ερμηνεύεται προκύπτουσα από ένα πλέγμα σαφών χειρισμών. Η ανάλυση και οι χωρικές αναγνώσεις που προκύπτουν, επαληθεύονται κατά κύριο λόγο από το πρότυπο του μαχητικού αεροσκάφους. Το ακαριαίο και η τυχαιότητα κατά την ζωγραφική κίνηση του μαχητικού αεροσκάφους στον ουρανό, συνθέτουν σχεδιασμένα αρχιτεκτονικά σύνολα τρισδιάστατων εικόνων. Η ελευθερία του ίχνους ενός μαχητικού εν πτήσει και το απροσδόκητο που καραδοκεί, δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα προγραμματισμένο δρομολόγιο ενός μεταφορικού αεροσκάφους. ..Τέλος, το αεροσκάφος εξετάζεται ως μηχανή αποδόμησης, καθώς ουσιώνεται πάνω σε έναν οριακό σχεδιασμό, που μπορεί να καταλήξει στην ίδια την ακύρωσή του.]