Νερό και τοπιακές επεμβάσεις - Κόγια, Χρυσούλα
[Θέλοντας να εξηγήσουμε τη σκοπιμότητα της ερευνάς μας, προσδιορίζουμε γενικά το τοπίο, ως τη μετατροπή του εκτεταμένου φυσικού τόπου και των στοιχείων του σε αντικείμενο της πολιτιστικής μας παρατήρησης, της πολιτιστικής μας έκφρασης και της πολιτιστικής μας επεξεργασίας. Με την έννοια αυτή, η οργάνωση του τοπίου στις νεότερες δυτικές κοινωνίες, αναφέρεται στη μετατροπή των φυσικών στοιχείων σε στοιχεία ελεγχόμενα από τον πολιτισμό. Το νερό, καθώς από τη φύση του εμφανίζεται ως ρευστό, άρα σχετικά αστάθμητο και ακαθόριστο, φαίνεται από την αρχή να διαφεύγει τον έλεγχο μας, πολύ περισσότερο από τη στέρεα γη.. Περισσότερο εξειδικευμένος στόχος της έρευνας μας εντούτοις, είναι να εντοπίσει και να παρουσιάσει κάποιους από τους τρόπους, οι οποίοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι σε μια μακροπρόθεσμη σχεδιαστική προσέγγιση, εξετάζοντας το ειδικότερο παράδειγμα του πάρκου Andre Citroen.]