Γνώσεις, υποχρεώσεις και ευθύνες του επιβλέποντα αρχιτέκτονα μηχανικού στα θέματα ασφάλειας και υγείας στο εργοτάξιο - Λεγάκη, Ελένη
[Τελειώνοντας την αρχιτεκτονική σχολή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες ερχόμαστε αντιμέτωποι με κινδύνους που όχι μόνο αφορούν την προσωπική μας υγεία και ψυχική ηρεμία, αλλά και την υγεία και ασφάλεια όσων συνεργάζονται μαζί μας. Καλούμαστε να επιβλέψουμε το αρχιτεκτονικό έργο να γίνεται πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που εγκυμωνεί εργατικά ατυχήματα, στα οποία εμείς είμαστε, αν όχι κυρίως υπεύθυνοι, συνυπεύθυνοι για τη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που εργάζονται στα τεχνικά έργα και των οικογενειών τους..Τα μέτρα ατομικής προστασίας θα επιδιώκονται μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Η μετάφραση όλων αυτών γίνεται με την παροχή κατάλληλων οδηγιών στους εργαζόμενους που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν. Οι οδηγίες αυτές μπορούν μόνο να δοθούν και να πραγματοποιηθούν όταν η παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού, του κύριου έργου, του υπεργολάβου, του εργολάβου και τουεργοδότη είναι συνεχώς αντιληπτή.]