Το σπίτι των διακοπών του Ι. Ξενάκη στην Αμοργό - Λούκου, Ελίνα
[Η εργασία αυτή αποτελεί μία έρευνα πάνω στο σπίτι διακοπών που σχεδίασε ο Ιάννης Ξενάκης στην Αμοργό. Βασικό αντικείμενο της αποτελεί η αναζήτηση αρχών που διέπουν το σχεδιασμό του κτιρίου. Η έρευνα διεξάγεται μέσα από την άντληση μετρικών και συνθετικών σχέσεων που αποτυπώνονται στο κτίσμα, όπως επίσης και μέσα από αναλύσεις και παραπομπές σε έργα που εκτείνονται και σε άλλα πεδία της δράσης του Ξενάκη, σε αυτό το χρονολογικό πλαίσιο. Στην προσπάθεια της συνθετικής ανάλυσης παρουσιάζονται και μελετώνται σχεδιαγράμματα που προέκυψαν από τα πρωτότυπα σχέδια του Ξενάκη, τα σχέδια των χαράξεων του κτίσματος που τελικά υλοποιήθηκε καθώς και την αποτύπωση του σπιτιού. Προκύπτουν διάφοροι τρόποι προσέγγισης της ιδιότυπης αυτής σύνθεσης.]