Πριν την κεντρική ιδέα : σκέψεις για τον επαναπροσδιορισμό της αρχιτεκτονικής με αφορμή το Ground Zero - Αλεξοπούλου, Αριάδνη
Στην εργασία αυτή διατυπώνονται κάποιες σκέψεις για τον επαναπροσδιορισμό της αρχιτεκτονικής. Ένα επίκαιρο γεγονός, μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε το συνεχή προβληματισμό μας σχετικά με αυτό που προηγείται της συνθετικής διαδικασίας. Σαν πεδίο εφαρμογής χρησιμοποιήσαμε ένα ακραίο παράδειγμα, την ανοικοδόμηση του Ground Zero (Σημείο Μηδέν) στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης..Με τη βοήθεια των παραπάνω κριτιρίων αναλύσαμε τρεις προτάσεις από τις επτά που πήραν μέρος στην πρώτη φάση του επίσημου διαγωνισμού για το Ground Zero: της ομάδας Daniel Libeskind, της ομάδας THINK και των United Architects.