Δημαρχείο και πνευματικό κέντρο στην Καρδίτσα - Τάντου, Ελένη
[Η διπλωματική εργασία ξεκίνησε ως μια προσπάθεια διερεύνησης της πόλης της Καρδίτσας. Η επιλογή του θέματος έγινε μετά από έρευνα που έκανα στην πόλη, καταγράφοντας τις ανάγκες της πόλης για ένα δημόσιο κτίριο, όπως είναι ένα δημαρχείο, ένα πολιτιστικό κέντρο. Τα προβλήματα στο ήδη υπάρχον κτίριο του δημαρχείου είναι πολλά. Γι'αυτό το λόγο έγινε πρόταση από το δήμο να γίνει ένα νέο δημαρχείο σε προτεινόμενο οικόπεδο. Κατέληξα στο να αποδεχτώ αυτή την πρόταση. Επέλεξα τη συνδυαστική λειτουργία του δημαρχείου με το πνευματικό κέντρο στην προτεινόμενη θέση, δίπλα στο πάρκο του Παυσιλύπου. Το δημαρχείο λοιπόν μαζί με το πνευματικό κέντρο αποτελούν δυο διαφορετικές ενότητες δραστηριοτήτων. Ο δήμος Καρδίτσας με το νέο δημαρχείο θα αποκτούσε το δικό του σημείο αναφοράς. Το νέο δημαρχείο μαζί με το πνευματικό κέντρο και κατ' επέκταση το Πάρκο Παυσίλυπου δίπλα από το νέο συγκρότημα, θα σηματοδοτούσε την Ανατολική είσοδο στην πόλη και θα ενίσχυε τις υπάρχουσες υποδομές της πόλης πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η μορφοποίηση της διπλωματικής εργασίας γίνεται σε.. λεπτομερειών.]