Μουσείο σύγχρονης τέχνης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ''Ελβύν'' - Δημητρακέλλου, Αντωνία
[Αντικείμενο της διπλωματικής μας είναι η πρόταση κατασκευής ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης. Επιθυμούμε να συνδυάσουμε το ιδιαίτερο προσωπικό μας ενδιαφέρον για την σύγχρονη τέχνη με την αρχιτεκτονική προσέγγιση ενός κτιρίου που προορίζεται για να την φιλοξενήσει, να την προβάλλει και να την αναδείξει. Η παρούσα διπλωματική βρίσκεται σε άμεση σχέση με το αντικείμενο της διάλεξης μας η οποία είχε τίτλο «Ένα Φανταστικό Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης». Εκεί ξεκινώντας με μία ιστορική αναδρομή στην έννοια του μουσείου καταλήγουμε στην θεωρητική πρότασή μας για το πρώτο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να τοποθετήσουμε το μουσείο σε μία περιοχή τέτοια ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στην γενικότερη ανασυγκρότησή της και να είναι προσιτό σε όλους.. Ελπίζουμε ακόμη ότι αυτό που οραματιστήκαμε τόσο στη διάλεξη, όσο και στη διπλωματική, το πρώτο μας ελληνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα υλοποιηθεί και σε πρακτικό επίπεδο.]