Παιδική κατασκήνωση στα Λαγκάδια Αρκαδίας - Τάκου, Δήμητρα
[Με αφορμή τον απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την ιδιαίτερη τοπιογραφία του εδάφους θελήσαμε να οργανώσουμε μια παιδική κατασκήνωση σε μία ελατόφυτη έκταση, η οποία θα φιλοξενεί 1024 παιδιά ηλικίας 7-15 ετών. Η επαφή με τη φύση και ο συνδυασμός της με την ανθρώπινη επαφή ορίζουν την κατασκήνωση ως έννοια και βίωμα πιο σύγχρονη και πιο επίκαιρη από ποτέ. Από ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό οικιστικό περιβάλλον, όπως έντονα αναγνωρίζεται εκείνο της ηπειρωτικής Αρκαδίας, ορμόμαστε να αντλήσουμε τις συνθετικές μας αρχές και βλέψεις μέσα από μία σύγχρονη αντιμετώπιση των αναγκών και των μέτρων που τίθενται. Ένα αρχιτεκτονικό « φιλτράρισμα » του τοπικού χαρακτήρα της περιοχής μας οδηγεί στη διαμόρφωση των βασικών συνθετικών.. Η έννοια της οργάνωσης και της ιεραρχίας προβάλλεται και ενισχύεται από την σύνθεση ως μία ακόμη αφορμή βασισμένη στο κατασκηνωτικό παιχνίδι και στον ορισμό της κατασκηνωτικής διαβίωσης με τους κανόνες και κανονισμούς που εμπεριέχει, με βασικό και πρωτεύοντα στόχο εκείνο των ξέγνοιαστων και αξέχαστων θερινών διακοπών για παιδιά.]