"Κόρες" : μία καλλιτεχνική έκφραση της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής - Γιάγκου, Μ
[Η διάλεξη αυτή αναφέρεται στις κόρες της ελληνικής αρχαϊκής πλαστικής. Γίνεται μία αναδρομή στα προδρομικά τους έργα γλυπτικής και βλέπουμε την εξέλιξή τους διαμέσου της Δαιδαλικής πλαστικής. Στη συνέχεια διακρίνουμς το δωρικό και τον ιωνικό ρυθμό και τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του 6ου π.Χ. αιώνα. Αναλύουμε την εξέλιξή τους. Σημαντικά είναι επίσης τα διακοσμητικά μοτίβα και το χρώμα που κοσμούσε τη μαρμάρινη επιφάνειά τους. Γίνεται μία σχεδιαστική προσέγγιση και τέλος προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε τη θέση των αφιερωμάτων στο χώρο που ήταν τοποθετημένα.]