Εξέλιξη της κατοικίας στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου : ιπποτική και οθωμανική περίοδος - Παπαστεργή, Τσαμπίκα
[Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η εξέλιξη της κατοικίας στην τειχισμένη πόλη κατά την ιπποτική και οθωμανική περίοδο. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αποτελεί ένα μοναδικό μνημειακό χώρο και θεωρείται μία από τις ομορφότερες πολιτείες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Η μελέτη των κατοικιών κάθε περιόδου και ο χωρισμός αυτών σε κατηγορίες αποτελούν τα αρχικά στάδια της εργασίας. Έτσι, θα προκύψουν συμπεράσματα για την αρχιτεκτονική της μεσαιωνικής και τουρκικής κατοικίας, όπως αυτή αναπτύσσεται στην πόλη της Ρόδου. Στη συνέχεια, θα γίνει η σύγκριση των σπιτιών των δύο περιόδων, ώστε να καταγραφεί η εξέλιξη τους.]