Κάτω_από_τις_γέφυρες_της_μετάπολης_οι_υπολειπόμενοι_χώροι_ - Πάντου, Βάγια
[Πρόκειται για την μελέτη του τρόπου παραγωγής, καθώς και του ρόλου των υπολειπόμενων χώρων, ως μέρος της σύγχρονης μετάπολης. Είναι χώροι που παράγονται ως περισσεύματα της αστικής ανάπτυξης και συχνά εντοπίζονται στους ανοιχτούς χώρους κάτω από τους αυτοκινητόδρομους ή και στους αδύναμους χώρους γύρω από αυτούς. Εισαγωγικά γίνεται η ιστορική αναδρομή των διάφορων αλλαγών της μορφής της πόλης, από τον 19ο αιώνα και την βιομηχανική επανάσταση, μέχρι και την σύγχρονη μετάπολη. Ταυτόχρονα περιγράφονται οι αιτίες καθώς και ο τρόπος εμφάνισης των υπολειπόμενων χώρων. Ακολουθεί η γενική περιγραφή αυτών των χώρων, καθώς και η αναφορά θεωρητικών προσεγγίσεων για αυτούς. Στη συνέχεια επιχειρείται η κατηγοριοποίησή τους σύμφωνα με τις χρήσεις ή μη-χρήσεις που έχουν αναπτυχθεί σε αυτούς καθώς και των αποτελεσμάτων τους.. Κλείνοντας σχολιάζεται η αντίφαση του ανύπαρκτου σχεδιασμού των υπολειπόμενων χώρων, σε σχέση με την πρωτοβουλία των κατοίκων να δραστηριοποιηθούν μέσα σε αυτούς.]